Terug Lees dit artikel

Zuurkoolsalade à la Waldorf

Zuurkoolsalade à la Waldorf


Voor 4 personen


Voor de dressing

  1. 2 eelt walnootolie
  2. 4 eetl olijfolie
  3. 2 witte wijnazijn
  4. 1 eetl keukenstroop
  5. 1 theel sambal oelek
  6. zout


Bereiding

  1. Spoel de zuurkool goed af onder stromend water en druk hem uit in een zeef.
  2. Snij de appels met schil in blokjes en besprenkel ze met een beetje van de wijnazijn.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng goed met de zuurkool. Voeg dan de appels en dadels toe.
  4. Rooster de noten met het zout in een hete, droge pan totdat ze bruin kleuren. Schud regelmatig om. Doe ze op het laatste moment bij de salade, zodat ze nog lauwwarm zijn bij het serveren.



Dit artikel delen?