Terug Lees dit artikel

Zuurkoolappeltjes met gerookte kip

Zuurkoolappeltjes met gerookte kip


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de aardappels met de zuurkool gaar in bouillon - of water - en het sinaasappelsap (±15-20 minuten). Schep er in de laatste 5 minuten de rozijnen bij.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Giet de aardappels en zuurkool af, laat uitlekken en stamp alles goed door elkaar.
  4. Roer de ananas en de gerookte kip erdoor. Proef en voeg een beetje ananassap toe als de stamppot te zuur is.
  5. Snijd een kapje van de boven- en onderkant van de appels zodat ze makkelijk blijven staan. Hol de appels voorzichtig uit, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  6. Schep de stukjes appel en de crème fraîche door de zuurkoolstamppot.
  7. Vul de appels voorzichtig met de stamppot en zet ze ±15 minuten in de oven.



Dit artikel delen?