Terug Lees dit artikel

Zuurkool-emmentalersnack

Zuurkool-emmentalersnack


Voor 4 snacks


Bereiding

  1. Bak de ui zacht in de olie. Voeg na 5 minuten de zuurkool toe met een scheutje witte wijn (of sherry) en laat 10 minuten op laag vuur smoren met deksel op de pan. Let op aanbakken.
  2. Roer de honing en mosterd erdoor en haal de pan van het vuur. Meng de geraspte kaas erdoor en proef op peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 225°C.
  4. Verdeel de enigszins afgekoelde vulling over 4 plakjes bladerdeeg en vouw dicht tot langwerpige pakketjes (in de vorm van saucijzenbroodjes). Plak de randjes goed dicht met een beetje water en bestrijk eventueel de bovenkant met eigeel (voor glans).
  5. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak de snacks in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Serveer warm of koud.



Dit artikel delen?