Wraps van kikkererwtenmeel met avocadospread
Wraps van kikkererwtenmeel met avocadospread
Voor 4 wraps
- 100 g kikkererwtenmeel
- 100 ml water
- 100 ml glutenvrije amandeldrink
- 1 ei
- zout en peper
- olijfolie
- ½ avocado (de rest gaat in de spread), in reepjes
- 1 rode paprika, in fijne reepjes
- 1 handje basilicum (half bosje, rest gaat in de spread)
Voor de avocadospread
- 2 eetl volle of Griekse yoghurt
- 3 eetl (diepvries)doperwtjes, ontdooid
- 1 theel limoensap
- 1 teentje knoflook
- ½ avocado, in stukken
- 1 handje basilicum
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Zeef het kikkererwtenmeel in een kom en giet het water en de amandelmelk erbij. Klop tot een glad beslag.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan en draai de pan schuin op z’n kant zodat de hele bodem bedekt wordt met beslag. Draai om als de wrap aan de bovenkant droog begint te worden en er kleine gaatjes ontstaan. Bak mooi lichtbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
- Maak intussen de spread door alle ingrediënten met de staafmixer of in de blender tot een grof smeersel te mengen.
- Besmeer de wraps met de avocadospread en rol op met reepjes avocado, paprika en blaadjes basilicum.