Wortel en bloemkool gestoofd in kokosbouillon
Wortel en bloemkool gestoofd in kokosbouillon
Voor 4 personen
- 1 l bouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2½ cm verse gember
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 citroen, doormidden gesneden
- 750 g gemengde groenten, gewassen en in hapklare stukken gesneden (zoals regenboogwortelen, courgette of bloemkool)
- 1 theel sambal
- 2 theel gemalen ketoembar
Bereiding
- Breng de bouillon ± 5 minuten aan de kook samen met de laurier, gember, sjalotjes, knoflook en citroen. Zeef de bouillon.
- Voeg meteen de groenten toe die lang moeten koken – zoals wortel – en roer de kokosmelk, sambal en ketoembar erdoor.
- Kook de rest van de groenten in volgorde van gaartijd in de kokosbouillon, zodat alle groenten tegelijk beetgaar zijn.