Witte asperges van de bbq met honing/tijm, peterselie en feta
Witte asperges van de bbq met honing/tijm, peterselie en feta
Voor 2 personen
- 500 g witte asperges, geschild
- 2 eetl honing
- 1 eetl tijm, vers geplukt en gehakt
- 2 eetl peterselie, gehakt
- 100 g feta
- 2 eetl olijfolie 2
- zout en zwarte peper gemalen
Bereiding
- Verhit de bbq, zorg dat de kolen goed gloeien en maak het rooster goed schoon.
- Snijd de harde onderkant van de asperges af. Leg de asperges diagonaal op het bbq-rooster zodat ze er niet doorheen vallen. Draai de asperges ca. om de drie minuten om tot dat ze gaar zijn dit duurt ongeveer 15 min. Let op: dikke asperges hebben langer nodig dan dunne.
- Leg de asperges in een platte schaal en marineer ze met de honing, tijm, olijfolie, zout en peper. Zorg dat alle kanten van de asperges bedekt zijn met de marinade.
- Leg ze nog even terug op de grill (1 min).
- Leg de gebarbecuede asperges op een platte schaal en brokkel de feta erover samen met de gehakte peterselie, schenk er evt. nog een beetje olijfolie overheen.