Witlof- of puntarellasoep met courgette en selderij
Witlof- of puntarellasoep met courgette en selderij
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 prei, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 bosje selderij, grof gesnipperd
- 4 stronkjes witlof, grofgesneden of 2 stronken puntarella
- 1 courgette, in blokjes
- 1 eetl witte wijn
- 1 laurierblad
- 250 ml groentebouillon, vers of van een half blokje
- 1 takje basilicum
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm 1 eetl olie en fruit de prei even aan. Voeg daarna de selderij en knoflook toe. Laat even stoven.
- Voeg witlof of puntarella en courgette toe. Blus af met een scheut witte wijn.
- Voeg daarna het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en veel peper. Laat even stoven.
- Voeg de bouillon toe en laat zachtjes gaar worden. Haal het laurierblad eruit.
- Voeg basilicum toe en pureer met een staafmixer.
Top met dobbelsteentjes kaas en ham voor een aangeklede versie. Of vegankaas en tofu.