Winterquiche
Voor een quiche van 32 cm
- 1 winterpeen, geschild, in stukjes
- 4 rode uien, in halve ringen
- olijfolie
- 500 g paddenstoelen, in kleine stukken
- 1 witte kool, in fijne reepjes
- 8 plakken bladerdeeg
- 300 g roomkaas
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 5 eieren, losgeklopt
- springvorm van 32 cm, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Bak de winterpeen en de uien op hoog vuur in een beetje olijfolie. Voeg na ca. 1 minuut de paddenstoelen toe en roerbak even mee. Voeg dan de kool toe en bak kort mee tot alles net beetgaar is. Doe over in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
- Meng in een grote pan de roomkaas, kikkererwten en de eieren door de groenten en schep het mengsel in de vorm. Bak de quiche in ca. 1 uur en 35 minuten goudbruin en gaar.