Terug Lees dit artikel

WINACTIE en Knolselderijsoep met geroosterde mais en gerookt zout

WINACTIE en Knolselderijsoep met geroosterde mais en gerookt zout


Deze week kun je het kookboek 'The Lemon Kitchen' winnen. Jadis Schreuder, schrijfster en eigenaresse van culinaire website en gelijknamig informatief kookboek The Lemon Kitchen, is tevens ook een trouwe ambassadeur van biologische groente en fruit. Het is een kookboek met de biologische citroen in de hoofdrol als onmisbare smaakmaker en basisingrediënt.Citroen in de hoofdrol

In het kookboek bevat elk recept als ingrediënt de biologische citroen. Deze Siciliaanse citroen staat dan ook in het middelpunt van het informatieve kookboek en deze citroenen vind je bij jouw bio speciaalzaak. De 45 recepten zijn verdeeld in 4 seizoenen om de Nederlandse groenten in het zonnetje te zetten. Het zijn eenvoudige recepten met rijke smaken, naast vis zitten er ook veel vegetarische recepten in voor het hele gezin.


Zo kun je winnen

Stuur een mailtje naar info@vitatas.nl en geef aan dat je mee wilt doen met de actie voor het The Lemon Kitchen kookboek. Dit kan tot en met 21 februari 2021. Eind februari worden de winnaars bekend gemaakt. En de boeken verstuurd.


Niet in de prijzen gevallen? Je kan het boek ook eenvoudig bestellen op de website.

the lemon kitchen


Knolselderijsoep met geroosterde mais en gerookt zout


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Snijd de buitenkant van de knolselderij af en vervolgens in blokjes van circa 2 bij 2 cm.
  2. Rooster de knolselderij circa 10 minuten met wat olijfolie, een snufje zout en citroenrasp in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Pak een soepketel, voeg een scheutje olijfolie toe en de geroosterde knolselderij. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook. Laat dit circa 30 minuten doorkoken op laag vuur.
  4. Pureer de soep redelijk glad met een staafmixer. Voeg toe het sap van een halve citroen en de helft van de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even staan op laag vuur.
  5. Kook de maiskolven circa 15 minuten. Giet af en laat even uitdampen. Rooster de maiskolven vervolgens in een grillpan. Haal vervolgens de mais van de kolven af.
  6. Serveer de soep, garneer met mais, een snufje gerookt zeezout, een beetje citroenrasp en eventueel een beetje tuinkers of bieslook.Dit artikel delen?