Warme appel-perentaartjes met amandelen
Warme appel-perentaartjes met amandelen
Voor 4 taartjes
- 4 lage taartvormpjes van ongeveer 10 cm doorsnede
- boter om in te vetten
- Voor het deeg
- 120 g bloem
- 60 g koude boter
- 30 g suiker
- 1 ei
- snuf zout
- Voor de vulling
- 2 appels, geschild, in partjes
- 2 peren, geschild, in partjes
- 75 g boter
- 75 g suiker
- 25 g vanillesuiker
- 25 g amandelschaafsel
Bereiding
- Kneed bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout tot een stevig deeg. Verpak in folie en laat in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten.
- Doe de appels en peren, de helft in de boter, de helft van de suiker en de vanillesuiker in een grote pan en laat op laag vuur voorzichtig 10 minuten pruttelen.
- Rol het deeg uit. Steek er 4 plakken uit met de afmeting van de taartvormpjes.
- Verwarm de oven voor op 200C. Vet de taartvormpjes in en rangschik er de appel- en perenparten in. Bedek met het deeg en druk de randen stevig aan. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
- Haal de taartjes uit de oven en stort ze op een grote platte ovenschaal. Zet de grill van de oven aan. Verdeel amandelschaafsel, resterende boter en suiker over de appels en peren (die liggen nu bovenop). Schuif onder de grill en laat de bovenkant iets verkleuren.