Terug Lees dit artikel

Vegetarische jachtschotel

Vegetarische jachtschotel


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de ui glazig in een koekenpan met de olijfolie.
  4. Voeg de knoflook en bleekselderij toe en bak 3 minuten op laag vuur.
  5. Voeg de tomaten en de paksoi toe en bak nog 5 minuten.
  6. Voeg de linzen toe, roer alles voorzichtig door elkaar en laat alles op laag vuur even goed doorwarmen.
  7. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie.
  8. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en maak er een smeuïge puree van: voeg een snufje nootmuskaat, een scheutje (haver)melk en een scheut olie toe en stamp alles fijn met een pureestamper.
  9. Verdeel eerst een laag aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal, en daarbovenop een laag linzen-tomatenmengsel. Herhaal dit en eindig met een laag aardappelpuree. Bestrooi de schotel met het paneermeel en giet heir en daar wat olie op.
  10. Zet de jachtschotel 10 minuten in het midden van de oven, in elk geval tot de bovenkant goudbruin en krokant is geworden.


Tip: Houd je niet zo van grove stukken? Pureer het linzen-tomatenmengsel dan kort met een staafmixer voordat je het in de ovenschaal doet.



Dit artikel delen?