Varkenshaas met spitskoolrolletjes en gnocchi
Varkenshaas met spitskoolrolletjes en gnocchi
Voor 4 personen
- 125 ml slagroom
- versgemalen zwarte peper en zout
- ½ spitskool 200 gram berekend, bladeren losgemaakt
- 1 pak koelverse gnocchi (of zelfgemaakte zoete aardappelgnocchi, zie recept)
- 2 varkenshaasjes 200 gram berekend
- beetje gezeefde bloem 15 gram berekend
- 75 g boter
- 2 tenen knoflook, in plakken
- 4 blaadjes salie
- beetje citroenrasp en scheutje citroensap
Bereiding
- Schenk de room in een brede, platte pan en breng op smaak met peper en zout. Leg de koolbladeren erin en laat ze kort koken tot ze gemakkelijk te vormen zijn. Zet het vuur uit, haal de bladeren uit de room en leg ze op een snijplank. Rol ze op en snijd er rolletjes van. Leg ze terug in de pan met room en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Haal de varkenshaasjes door de bloem en bak rondom bruin in de boter op hoog vuur. Haal uit de pan en braad in de oven in ca. 10 minuten rosé. Laat daarna 5 minuten rusten op een snijplank.
- Bak intussen de knoflook en salie in de bakboter en blus af met citroensap. Warm hierin de gnocchi op.
- Verwarm de spitskoolrolletjes.
- Snijd de varkenshaasjes na de rusttijd in medaillons (overdwars) en verdeel over de warme borden. Serveer met de koolrolletjes, gnocchi, bakboter, peper en zout en wat citroenrasp.