Tuinbonensoep met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas
Tuinbonensoep met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 2 rode uien, fijngesneden, helft bewaren
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 400 g tomatenblokjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- 500 g gedopte tuinbonen, vers of diepvries
- 200 g penne of rigatoni
- zout en peper
- 4 takjes basilicum, in reepjes
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt of Edelgistvlokken (vegan)
Bereiding
- Verwarm de olie en bak de helft van de ui en de knoflook circa 3 min aan.
- Voeg de tomaatblokjes toe en bak even mee.
- Voeg de groentebouillon toe, breng deze aan de kook en roer de pasta erdoor. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Voeg de laatste 4 minuten de tuinbonen toe.
- Top met rode ui, basilicum en kaas.
Tip: Lekker met boerenbrood, olijfolie en zout om in te dopen.