Terug Lees dit artikel

Torta di bietola alla genovese - Snijbiettaart

Torta di bietola alla genovese - Snijbiettaart


Voor 12 porties, deeg


Voor de vulling


Bereiding

  1. Maak een deeg van de bloem, de olijfolie, het ei, het zout en het water. Kneed het 10 minuten tot het elastisch is.
  2. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en dek ze af. Laat ze een half uur rusten.
  3. Was de repen van de snijbietbladeren in koud water en kook ze 10 minuten in aanhangend vocht. Laat ze in een vergiet uitlekken en druk ze met een pollepel aan zodat het vocht eruit loopt.
  4. Roer de roomkaas zacht en meng hem met de eieren en de Parmezaanse kaas.
  5. Roer het mengsel door de snijbietbladeren en breng het op smaak met zout en peper.
  6. Rol de lappen deeg heel dun uit tot ze passen in een springvorm met een doorsnede van 24 cm.
  7. Maak laagjes van het deeg en de vulling. Smeer elke laag in met olijfolie. Tussen de twee laatste lagen hoeft geen vulling, alleen olijfolie. Bestrijk de bovenkant ook met olijfolie.
  8. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200ºC in 35 minuten bruin en gaar.
  9. Serveer warm of koud.


Wil je deze taart als hoofdgerecht serveren? Voeg dan wat zachte kaas toe, bijvoorbeeld fontina. Je kunt ook gorgonzola gebruiken om juist een pittige smaak te creëren. Smaakt ook heerlijk als je er wat tomatensaus bij serveert.



Dit artikel delen?