Tagliatelle met zomergroenten
Tagliatelle met zomergroenten
Voor 4 personen
- 400 g groene tagliatelle
- zout
- 3 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 250 g peultjes, geblancheerd
- 1 kleine courgette, in halve plakjes
- 125 g champignons, in plakjes
- klein handje peterselieblaadjes, gehakt
- 2 druppels tabasco
- 2 eetl pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan
Bereiding
- Kook de tagliatelle al dente in een grote pan gezouten kokend water.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote diepe pan en bak hierin de ui en de knoflook even aan. Voeg de paprika en de peultjes toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de courgette, de champignons, de peterselie en de tabasco door het groentemengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur sudderen.
- Giet de tagliatelle af en meng door de groenten. Warm goed door en verdeel over 4 borden. Bestrooi met pijnboompitjes en serveer meteen.