Terug Lees dit artikel

Tagliatelle met zalm en venkel

Tagliatelle met zalm en venkel


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in de lengte in plakjes van 1 cm dik (gebruik het groen eventueel ter garnering).
  2. Pak de zalm in magnetron-of huishoudfolie of bedek een gaatjespan van de stoompan royaal met een stuk bakfolie en leg de zalm erop. Leg de venkel in een andere gaatjespan en zet eerst de venkel en daarna de gaatjespan met de zalm op de waterpan met kokend water. Stoom ze samen ca. 15 minuten.
  3. Breng ondertussen voor de pasta een grote pan met ruim water met zout naar smaak aan de kook.
  4. Pureer voor de saus tweederde van de venkel met de room in een pannetje. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  5. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Leg op elk bord wat tagliatelle en verdeel de stukjes venkel erover. Lepel er wat saus overheen en schik de zalm erbovenop. Garneer met zwarte peper.



Dit artikel delen?