Tabouleh van kikkererwtencouscous met boerenkool met kip
Tabouleh van kikkererwtencouscous met boerenkool met kip
Voor 4 personen
- 4 eetl olijfolie extra vergine
- 1 eetl ras-el-hanout
- zout en zwarte peper
- 2 kipfilets (ca. 400 g)
- 2 eetl citroensap
- 200 g boerenkool, fijngesneden
- 100 g kikkererwtencous
- munt blaadjes van 4 takjes, fijngesneden
- 4 rijpe tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
- 3 bosuitjes, in ringetjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Maak een marinade van 2 eetlepels van de olijfolie, de ras-el-hanout, gemalen zout en peper en smeer de kipfilets hiermee in. Leg ze in een ovenschaal en bak in 20 tot 30 minuten gaar. Halverwege keren.
- Klop ondertussen een dressing van de rest van de olijfolie en het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng de boerenkool erdoor en knijp goed door met schone handen. Laat zo ca. 10 minuten staan zodat de boerenkool zachter wordt (heb je liever nog zachtere boerenkool, blancheer de boerenkool dan).
- Bereid ondertussen de kikkererwtencouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de overige ingredienten en de couscous door de boerenkoolsalade. Serveer de tabouleh lauwwarm met de in plakken gesneden kip erop.