Steamed buns met hoisinsaus
Steamed buns met hoisinsaus
Voor 10 buns
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theel bakpoeder
- 1 theel zout
- 200 ml kefir bereid van rauwe melk
Voor de hoisinsaus
- 5 eetl rijstazijn
- 100 ml zoete Thaise sojasaus
- 5 eetl sesamolie
- 1 eetl Thaise sriracha chilisaus
- 1 eetl zwart sesamzaad
Voor de vulling
- 1 courgette, in dunne reepjes
- 1 wortel, in dunne reepjes
- 4 eetl wokolie
Bereiding
- Kneed een mooi deeg van alle buningrediënten en verdeel in 10 bolletjes.
- Bak de reepjes courgette en wortel beetgaar in de wokolie. Zet opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een kom en bestrijk de deegbolletjes ermee. Schep de rest van de saus in een schaaltje om later als dipsaus te gebruiken.
- Hang een stoommandje boven een pan kokend water en leg de bolletjes erin. Sluit af met het deksel en stoom de buns in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de buns open en vul ze met de gewokte courgette en wortel. Serveer met de hoisindipsaus.