Terug Lees dit artikel

Stamppot Caprese met cherrytomaatjes en mozzarella

Stamppot Caprese met cherrytomaatjes en mozzarella


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de tomaatjes in een met olie ingevette ovenschaal.
  3. Voeg oregano, tijm, wat zeezout en suiker toe en giet er de helft van de olijf over. Houd wat oregano over voor de garnering. Meng alles goed door elkaar en zet de schaal circa 20 minuten in de oven tot de tomaatjes zacht zijn, maar hun vorm nog hebben.
  4. Kook ondertussen de aardappels gaar in de bouillon (circa 15-20 minuten), giet af en maak er een mooie puree van met de rest van de olijfolie.
  5. Schep de geroosterde tomaatjes en de mozzarella door de stamppot (houd eventueel een paar tomaatjes achter voor garnering) en meng alles goed door elkaar.
  6. Verdeel de stamppot over 4 borden en druppel het bakvocht uit de ovenschaal eromheen.
  7. Garneer eventueel met geroosterde tomaatjes en verse oregano.



Dit artikel delen?