Stamppot Caprese
Stamppot Caprese
Voor 4 personen
- 500 g kerstomaatjes
- blaadjes van een paar takjes verse oregano (+extra voor garnering)
- blaadjes van een paar takjes verse tijm
- zeezout
- 1 theel suiker
- 100 ml olijfolie + extra voor de stamppot
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon
- scheutje melk
- 1 bol mozzarella, in kleine blokjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tomaatjes in een met olie ingevette ovenschaal. Voeg de oregano, tijm, wat zeezout en de suiker toe en giet de olie erover. Meng alles goed door elkaar en zet de schaal ±20 minuten in de oven tot de tomaatjes zacht zijn maar hun vorm nog hebben.
- Kook ondertussen de aardappels gaar in de bouillon (±15-20 minuten), giet af en stap er een mooie puree van met een scheutje melk en olijfolie.
- Schep de geroosterde tomaatjes en de mozzarella door de stamppot (houd eventueel een paar tomaatjes achter voor garnering) en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de stamppot over 4 borden – gebruik een steker of ring voor perfect ronde taartjes - en druppel het bakvocht uit de ovenschaal eromheen. Garneer met geroosterde tomaatjes en verse kruiden (oregano).