Terug Lees dit artikel

Spinazietaart

Spinazietaart


Voor 6 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed de vorm bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
  3. Blancheer de spinazie 1 minuut in ruim kokend water en laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de onderkant van een schoteltje zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Meng de roomkaas, geraspte kaas en sojaroom in een keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïg mengsel.
  5. Leg de goed uitgelekte spinazie in de vorm, giet het kaasmengsel erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Bak de taart 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150ºC. Bak goudbruin en gaar in ± 25 minuten.



Dit artikel delen?