Spaghetti primavera met havermelk
Spaghetti primavera met havermelk
Voor 2 personen
- (volkoren) spaghetti 200 g
- edelgistvlokken handjevol
- haverdrink 50 ml
- zout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie scheutje
- lentegroenten flinke handvol (bijv. doperwten (diepvries), groene asperges en courgettes, in stukken gesneden
- knoflook 1 teen, fijngehakt
- tijm 2 takjes, alleen de blaadjes
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Mix intussen met een vork het grootste deel van de edelgistvlokken met de haverdrink en wat zout en peper.
- Verwarm een grote, diepe koekenpan met een scheutje olie. Bak hierin de groenten (behalve de doperwten) goudbruin. Voeg de knoflook in de laatste minuut toe, zodat ie niet verbrandt.
- Giet de pasta af maar bewaar een beker van het kookwater.
- Voeg de pasta en de doperwten toe aan de pan met de groenten en roer de eidelgistvlokkenmix er stevig door. Voeg een flinke hoeveelheid zwarte peper en eventueel een scheutje van het kookwater toe en roer nogmaals goed.
- Serveer meteen, bestrooid met tijm en de rest van de edelgistvlokken.