Spaghetti alla marinara
Spaghetti alla marinara
Voor 4 personen
- 6 eetl olijfolie
- 500 g rijpe tomaten, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
- 1 kleine rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, in flinterdunne plakjes
- 1 eetl kappertjes
- 400 g spaghetti
- zout
- 3 eetl verse peterselieblaadjes, gehakt
- 100 g grote zwarte olijven, ontpit en in ringetjes
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan en bak hierin de reepjes tomaat op laag vuur in ca. 5 minuten zacht.
- Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een andere, grote, diepe pan en voeg de chilipeper en de knoflook toe. Bak al roerend ca. 1 minuut.
- Voeg de tomaten, de rest van de olijfolie en de kappertjes toe en bak al omscheppend nog ca. 2-3 minuten.
- Kook ondertussen de spaghetti al dente in een grote pan gezouten kokend water.
- Giet de spaghetti af en meng door de tomatensaus, samen met de peterselie en de olijvenringen. Bak nog een minuut al omscheppend en verdeel vervolgens over 4 borden. Direct serveren.