Soep met oesterzwammen en paksoi
Soep met oesterzwammen en paksoi
Voor 4 personen
- 1 l water
- 2 groentebouillontabletten
- 1 eetl vissaus
- 1 eetl rode currypasta
- 1½ eetl oerzoet
- 2 eetl Japanse sojasaus
- sap van ½ limoen
- 1 kleine winterwortel, in dunne reepjes
- 1 pastinaak, geschild en in reepjes
- 100 à 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- 1 struikje paksoi, in reepjes
Bereiding
- Schenk 1 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en currypasta toe. Breng aan de kook en los de curry al roerend op.
- Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg het oerzoet, de sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de winterwortel, pastinaak en de oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Proef, en breng eventueel op smaak met extra vissaus.
- Verdeel de paksoi over 4 kommetjes en schep de hete soep erover. Meteen serveren.