Terug Lees dit artikel

Salade van bulgur met pompoen, schapenyoghurt en broccolifalafel

Salade van bulgur met pompoen, schapenyoghurt en broccolifalafel


Voor 4 personen


Voor de broccolifalafel


Bereiding

  1. Rooster de pompoenblokjes besprenkeld met een beetje olie op een beklede bakplaat in de oven op 200°C ca. 35-40 minuten. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de bulghur in ruim kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; spoel koud af, laat uitlekken en breng op smaak met citroensap, olijfolie en zout en peper.
  3. Blancheer voor de falafel de broccoli in ruim kokend water ca. 3 minuten. Giet af en doe in een foodprocessor. Doe de lupinebonen erbij en pureer tot een grof mengsel.
  4. Meng de eieren, linzen, geraspte kaas, speltmeel en de harissapasta door het broccolimengsel. Maak er kleine balletjes van en rooster deze in de oven op 180°C voor ca. 20 minuten.
  5. Meng de bulghur met de sla en geroosterde pompoen. Leg de druiven, tomaatjes en falafelballetjes erbij, schep er wat schapenyoghurt op en bestrooi met granaatappelpitjes, pompoenpitjes en munt. Garneer naar wens met partjes citroen.



Dit artikel delen?