Salade Niçoise met tonijn
Salade Niçoise met tonijn
Voor 2 - 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 200 g tonijnfilet, in blokjes (of tonijn uit blik of gemarineerde tofu)
- 400 g vastkokende aardappels, geschild, gekookt en in stukjes
- 200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
- 2 eetl kappertjes, uitgelekt
- 4 tomaten, in zessen gesneden
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 50 g ansjovisfilets (blikje)
- 1 eetl gesnipperde bieslook
- 1 eetl fijngehakte peterselie
- 1 kropsla
- 4 hardgekookte eieren, in partjes
Voor de dressing
- 1 eetl witte wijnazijn
- sap van 1 citroen
- ¼ theel zout
- 1 eetl mosterd
- 6 eetl olijfolie
Bereiding
- Klop voor de dressing azijn, citroensap en zout in een kommetje tot het zout zis opgelost. Roer de mosterd erdoor. Voeg de olijfolie onder voortdurend kloppen in een dun straaltje toe zodat je een mooie gebonden dressing krijgt.
- Verhit de olie in een pan en schroei de blokjes tonijn rondom dicht in enkele seconden. Haal uit de pan.
- Meng de aardappels, sperziebonen, kappertjes, tomaten, olijven, ansjovis en de kruiden voorzichtig door elkaar.
- Schenk de dressing erover en schep alles om zodat de salade goed bedekt is met dressing.
- Verdeel de kropsla over 4 bordjes. Schep de salade erop en leg de partjes ei en de tonijn erbij.