Salade met krokante kip en biet
Salade met krokante kip en biet
Voor 4 personen
- 300 g kippendij zonder bot (met vel)
- 1 eetl olijfolie (+ extra om in te bakken)
- 1 theel kerriepoeder
- rasp van 1 limoen
- zout en peper
- ½ kropsla
- 50 g veldsla
- 2 bieten, in plakjes
- goede olijfolie, voor erbij
Bereiding
- Marineer de kippendij ca. 1 uur in een mengsel van olie, kerrie, limoenrasp en een beetje zout en peper (in de koelkast).
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Haal de kip uit de marinade en bak rondom goudbruin in een scheutje olie in een koekenpan. Laat daarna doorgaren in de oven, dat duurt ca. 10 minuten.
- Snijd de kip in stukken en breng op smaak met zout en peper. Verdeel sla, kip en biet over 4 borden en geef er een goede olijfolie bij.