Salade Caprese met geroosterde paprika en pesto van gedroogde tomaat
Salade Caprese met geroosterde paprika en pesto van gedroogde tomaat
Voor 4 personen
- 4 romatomaten, in plakjes gesneden
- 2 bolletjes buffelmozzarella (tot. 250 g), in plakjes
- 1 rode paprika, gegrild en ontveld
- klein handje basilicum, in fijne reepjes
- versgemalen zwarte peper
Voor de pesto
- ½ potje halfgedroogde tomaatjes (potje)
- 1 eetl pijnboompitten
- 50 g geraspte Parmigiano Reggiano
Bereiding
- Meng voor de pesto de halfgedroogde tomaatjes met wat van de olie uit het potje, de pijnboompitten en de parmezaan tot een smeuïg mengsel met de staafmixer.
- Verdeel de tomaten, mozzarella en paprika over 4 bordjes of schaaltjes. Druppel de pesto erover en garneer met basilicum en zwarte peper.