Sajoer Asem Djawa
Sajoer Asem Djawa
Voor 4 personen
- 3 eetl olie
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ½ theel sambal
- 2 kemirienoten (gepoft in alufolie op 160 graden en fijngestampt) -optioneel-
- 2 rode pepers, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
- 400 ml bouillon
- 2 ½ cm verse laos, in stukken
- 1 eetl azijn
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd (of uit vriezer)
- ½ witte kool grof gesneden
Bereiding
- Verhit de olie en fruit sjalotjes, kemirienoten, knoflook en sambal.
- Voeg de pepers en de bouillon toe.
- Schep de azijn, laos, boontjes erdoor en laat doorkoken tot de boontjes beetgaar zijn.
- Schep de kool erdoor en serveer zodra die ook beetgaar is.