Rucola-salade met cherrytomaatjes en feta
Rucola-salade met cherrytomaatjes en feta
Voor 4 personen
- 2 handappels
- sap van 1 limoen
- 3 eetl walnotenolie
- 1 eetl olijfolie
- 2 eetl balsamicoazijn
- zout naar smaak
- 100 g rucola
- 200 g feta, in blokjes
- 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 eetl gehakte walnoten
Bereiding
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Besprenkel direct met het limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Maak een dressing van de oliën en azijn en breng op smaak met zout.
- Meng de rucola en de appelblokjes in een saladeschaal en schep de dressing erdoor.
- Leg de feta, tomaatjes, rode ui en walnoten op de salade en serveer meteen.