Rooibosthee-ijs met warme appeltjes en kaneel
Ingrediënten ijs
- 2 eetl kokend water
- 2 eetl gedroogde rooibos thee (Piramide)
- 60 g suiker + 1 eetl extra
- 300 ml melk
- 1 vanillestokje, in de lengte ingesneden
- 2 eidooiers
- 250 ml room
Bereiding ijs
- Meng 2 eetlepels kokend water met de rooibos thee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de rooibos thee. Laat 5 minuten staan.
- Meng de eierdooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
- Roer de room door het koude groene theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.
Ingrediënten warme appeltjes
- 4 appels
- 2 theel kaneel, gemalen
- 1 theel citroensap
- 2 eetl honing
Bereiding warme appeltjes
- Oven voorverwarmen op 180C
- Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
- Leg ze op een bakplaat en bestrooi met kaneel, citroensap en honing.
- Laat ± 20 minuten in de oven staan en serveer ze lauwwarm bij het ijs.