Terug Lees dit artikel

Rooibosthee-ijs met warme appeltjes en kaneel

Rooibosthee-ijs met warme appeltjes en kaneel


Ingrediënten ijs


Bereiding ijs

  1. Meng 2 eetlepels kokend water met de rooibos thee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
  2. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de rooibos thee. Laat 5 minuten staan.
  3. Meng de eierdooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
  4. Roer de room door het koude groene theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.


Ingrediënten warme appeltjes


Bereiding warme appeltjes

  1. Oven voorverwarmen op 180C
  2. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  3. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met kaneel, citroensap en honing.
  4. Laat ± 20 minuten in de oven staan en serveer ze lauwwarm bij het ijs.



Dit artikel delen?