Rodekool salade met noedels en kip
Rodekool salade met noedels en kip
Voor 4 personen
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 8 eetl zonnebloemolie
- 70 g noedels
- 25 g boter
- 55 g amandelschaafsel
- 4 eetl sesamzaad
- 2 eetl ketjap manis
- 2 eetl rodewijnazijn
- 2 eetl oerzoet
- 600 g rodekool
Bereiding
- Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen.
- Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 minuten.
- Voeg het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak ca. 3 minuten mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
- Klop een dressing van de rest van de olie, de ketjap, de azijn en het oerzoet. Breng eventueel op smaak met peper.
- Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.