Rode bietstamppot met veldsla en hazelnoot
Rode bietstamppot met veldsla en hazelnoot
Voor 4 personen
- 500 g aardappels (of half knolselderij of pastinaak), geschild, in stukken
- 1 rode ui, in halve ringen
- 2 eetl olie
- 1 theel gedroogde of verse tijmblaadjes
- 500 g voorgekookte rode bieten, geraspt of in kleine stukjes
- 75 g veldsla
- 1 geitenkaasje tijm-rozemarijn-peper
- 75 g hazelnoten, grof gehakt
Bereiding
- Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is.
- Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje.
- Vang het vocht van de aardappelen op en bewaar dit. Stamp de aardappelen fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree. Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door.
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.