Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot
        
    
    
                    Rode bietenstamppot met veldsla en hazelnoot
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 500 g aardappels, geschild en in stukken 
- 1 rode ui, in halve ringen 
- 2 eetl boter of 2 eetl olie 
- 1 theel tijmbladjes, gedroogde of verse 
- 500 g rode bieten, voorgekookt, geraspt of in kleine stukjes 
- 75 g veldsla 
- 1 geitenkaasje 
- 75 g hazelnoten, grof gehakt
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 15-20 minuten gaar. 
- Fruit intussen de ui in een koekenpan in een beetje boter of olijfolie. Voeg de tijm toe en laat zachtjes bakken tot de ui zacht is. 
- Verwarm intussen de bieten in een ander pannetje. 
- Vang het vocht van de aardappels op en bewaar dit.
- Stamp de aardappels fijn met een klontje boter en voeg ongeveer 100 ml van het kookvocht toe zodat een smeuïge puree ontstaat. 
- Roer de bietjes, veldsla en uien door de puree.
- Brokkel de geitenkaas erboven en schep nog een paar keer voorzichtig door. 
- Serveer de stamppot met de gehakte hazelnoten.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    