Risotto met raapjes en rucolapesto
Risotto met raapjes en rucolapesto
Voor 4 personen
- 200 g rucola, blaadjes en stelen apart
- 100 g parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g pijnboompitten
- 1 dl olijfolie
- 3 eetl olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 l groentenbouillon
- 350 g risottorijst
- Scheut witte wijn
- 4 raapjes, geschild, in stukjes
- 100 g parmezaanse kaas, deels geraspt, deels in schilfers
Bereiding
- Maak de pesto door de rucolasteeltjes, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een pasta te mixen in keukenmachine of met staafmixer.
- Verhit 3 eetl olie in een pan en fruit hierin de sjalotten.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot deze glazig is. Voeg een scheut witte wijn toe en dan een soeplepel hete bouillon. Voeg steeds een nieuwe lepel toe als het vocht is opgenomen.
- Doe de raapjes erbij als de helft van de bouillon is toegevoegd. Ga door met het toevoegen van bouillon tot de rijst beetgaar is (circa 20 minuten).
- Schep de geraspte kaas erdoor en de blaadjes rucola.
- Serveer met de schilfers kaas en de pesto.