Terug Lees dit artikel

Risotto met gerookte zalm en broccoli

Risotto met gerookte zalm en broccoli


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de broccoli 2 minuten in kokend water en laat uitlekken in een zeef.
  2. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
  3. Giet de wijn bij de rijst en roer tot de alcohol is verdampt. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot vrijwel al het vocht geabsorbeerd is. Voeg opnieuw een flinke scheut bouillon toe roer terwijl vocht opgenomen wordt door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
  4. Roer in de laatste minuut de broccoli, zalm, boter, peterselie, kaas en dille door de risotto.



Dit artikel delen?