Ratatouillequiche
Ratatouillequiche
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- scheutje olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4 vleestomaten, ontveld, ontdaan van zaadlijsten en in blokjes of blikje gepelde tomaten
- peper en zout
- 1 theel oregano
- 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 2 eetl paneermeel
Bereiding
- Bak de blokjes paprika, aubergine en courgette in een pan met 2-3 eetlepels olijfolie en zet apart.
- Bak de ui met olijfolie lichtbruin. Voeg hier de knoflook en de blokjes tomaat aan toe.
- Na 1 minuut bakken worden alle andere ingrediënten toegevoegd samen met peper en zout.
- Bedenk een springvorm met bladerdeeg en bestrooi met paneermeel.
- Laat het vocht uit de ratatouille lekken en schep in de springvorm.
- Bak in 35-40 min goudbruin in een voorverwarmde oven (180 graden).