Quinoa goreng met pakoi en tofu
Quinoa goreng met pakoi en tofu
Voor 4 personen
- 150 g quinoa
- 2 eetl olie
- 250 g stevige tofu, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 winterwortel, in dunne schijfjes
- 2 stengels bleekselderij, in halvemaantjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 struik paksoi, in kleine stukjes
- 150 g diepvriesdoperwten, ontdooid
- 1 pakje Bumbu Bami/Nassi Goreng (Yakso)
- 2-3 eetl cashewnoten, geroosterd
- handje koriander, gehakt
Bereiding
- Doe de quinoa in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Kook de quinoa in 375 ml water in 15 minuten gaar op laag vuur met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de blokjes tofu 2-3 minuten, tot ze licht kleuren. Schep ze uit de wok en zet apart.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de ui, wortel en bleekselderij 1 minuut. Voeg de knoflook toe en na 30 seconden de paksoi en de doperwten. Bak nog 1-2 minuten.
- Bak de Bumbu in 1 eetlepel olie tot deze gaat geuren en voeg de tofu en de quinoa toe en laat alles al omscheppend nog 1 minuut doorwarmen.
- Serveer met de cashewnoten en koriander.