Quiche met shiitake, truffel, venkel
Quiche met shiitake, truffel, venkel
Ingrediënten
- Deeg: Kant en klaar
- 200 g bloem
- 125 g roomboter, gesmolten
-
- Vulling:
- 200 g geraspte boerenkaas
- 3 eieren
- 100 ml (soja)room
- 70 ml melk
- 5 ml truffelolie
- 500 g shiitake
- 1 venkel, in reepjes gesneden
- kokosolie
- Snufje zout en peper
Voor de salade
- 2 appels
- 2 eetl citroensap
- 1 venkel in reepjes
- 2 eetl yoghurt
- 1 teentje knoflook, fijn gemaakt
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Meng de bloem met de gesmolten boter en kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm.
- Snijd de paddenstoelen in partjes en bak deze in de kokosolie.
- Klop de eieren los en voeg de melk, room, kaas, venkel toe. Giet de truffelolie erbij.
- Giet het mengsel en de paddenstoelen in de bakvorm en bak ca. 45 minuten op 190°C.
- Snijd de venkel en appel in fijne reepjes.
- Voeg het citroensap, yoghurt, knoflook en eventueel wat peper en zout samen en roer door het appel-kool mengsel.