Terug Lees dit artikel

Preisoep met pistachepesto en gepofte tomaatjes

Preisoep met pistachepesto en gepofte tomaatjes


Voor 4 personen


Voor de pestotopping


Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel de tomaatjes over een ovenschaal en breng op smaak met zout, peper, honing en 1 eetl olijfolie. Rooster ze circa 20 minuten in de oven.
  2. Verwarm 1 eetl olijfolie en fruit prei en knoflook 3 minuten. Voeg de aardappels toe en schenk de bouillon erbij. Kook de aardappels in 10 minuten gaar.
  3. Meng de peterselie, Parmezaan, pistachenoten en 100 ml olijfolie extra vierge met een staafmixer tot een pesto.
  4. Wel de cranberry’s door ze zacht te verwarmen in een scheut olijfolie.
  5. Pureer met de staafmixer en roer de room erdoor.
  6. Top met pistachepesto, cranberry’s en gepofte tomaatjes.



Dit artikel delen?