Poolse bietensoep met kefir
Poolse bietensoep met kefir
Ingrediënten
- 10 rode bieten, ongekookt, geschild en geraspt
- 2 theel honing
- 1 laurierblad, verkruimeld
- 1 theel grof zout
- 5 à 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
- 1 ½ l mineraalwater, uit een fles
- 1 snee zuurdesembrood
- GARNERING
- ½ komkommer, in reepjes
- Bosje radijsjes, in plakjes
- 2 eetl bosui, fijngehakt
- 2 eetl dille, fijngehakt
- Ca 8 eetl Kefir
Bereiding
- Meng alle ingrediënten door elkaar, inclusief het brood, en dek af met een doek. Laat rustig op kamertemperatuur (ca. 20°C, bijvoorbeeld in de bijkeuken) fermenteren. Dat duurt ca. 3 dagen. Het mengsel gaat bubbelen en smaakt aangenaam zuur.
- Serveer de soep met de garnering erop en sprenkel de kefir over. Serveer lekker koud op een warme lentedag.