Pompoen-yoghurtbrood
Pompoen-yoghurtbrood
Ingrediënten
- 205 g pompoen, in blokjes
- 225 g tarwebloem
- 150 g volkoren tarwemeel
- 1½ theel five spices kruidenmix
- 1 theel bakpoeder
- flinke snuf zout
- 125 g honing
- 150 g volle yoghurt
- 2 eieren
- 65 g zonnebloemolie
- handvol gemengde pitten en zaden
Bereiding
- Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Giet af en stoom droog (even terug op het vuur). Maak er daarna met behulp van een staafmixer een gladde puree van.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Meng in een kom de bloem, volkorenmeel, vijfkruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout. Meng in een andere kom de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie. Meng de droge ingrediënten door de natte en roer tot een mooi deeg.
- Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20 cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 à 60 minuten.