Pilav met wortel
Pilav met wortel
Voor 4 personen
- 2 eetl zonnebloemolie 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1 volle theel paprikapoeder
- 1 volle theel komijn
- 1 volle theel gemalen koriander
- 1 theel kaneel
- 1 eetl verse gemberwortel, geraspt
- 250 g basmatirijst
- 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes van ca. 1 cm
- 400 ml groentebouillon
- sap en rasp van 1 citroen (+ extra rasp ter garnering) 1 eetl munt, in fijne reepjes, ter garnering
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
- Roer paprikapoeder, komijn, koriander en kaneel met 2 eetlepels water door elkaar.
- Schep het kruidenmengsel en de versgeraspte gember door de ui en bak alles nog 3 minuten.
- Roer er dan de rijst door en bak al roerend mee tot de rijstkorrels glimmen.
- Voeg de bouillon en de wortel toe en bak in circa 20 min. tot de rijst gaar is. Goed blijven roeren.
- Garneer met munt en eventueel wat citroenrasp.