Terug Lees dit artikel

Pie met aardappel, appel en kaas

Pie met aardappel, appel en kaas


Voor 4-6 personen


Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem, kaas en een snuf zout in een kom en voeg de blokjes boter toe. Wrijf met je vingertoppen de boter fijn totdat het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Voeg nu 4-5 eetlepels koud water toe en meng tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg niet te lang! Verpak het in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Smelt voor de vulling de boter in een koekenpan en voeg dan de olijfolie en de uien toe en bak deze 10-15 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Voeg nu de tijm toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg nu de bloem toe, roer goed door en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en zet het vuur zacht, laat nu 10 minuten sudderen. Voeg de laatste minuut de mosterd en de azijn toe.
  3. Ondertussen kook je de aardappels. Doe ze in een pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels beetgaar. Giet ze af en doe ze dan bij de saus.
  4. Voeg de appels en de kaas toe en breng alles op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Giet de vulling in een ovenvaste schaal en laat rustig afkoelen terwijl je het deeg uitrolt tot een dikte van 3 mm.
  7. Snijd repen van 1 cm breed. Leg de helft van de repen horizontaal een paar millimeter van elkaar over de vulling. Vlecht nu de andere helft van de repen er verticaal doorheen. Snijd de overhangende stukken deeg weg en rol opnieuw uit en snijd hier vormen van om te versieren.
  8. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bak de taart 50 minuten in de oven. Houd in de gaten dat het deeg niet verbrand; leg zo nodig een stuk aluminiumfolie op het deeg als het te hard gaat.
  9. Laat de taart 10 minuten staan voordat je deze aansnijdt.



Dit artikel delen?