Terug Lees dit artikel

Penne met peer, pistachenoten en gorgonzola

Penne met peer, pistachenoten en gorgonzola


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes met het citroensap.
  2. Kook de penne al dente in een grote pan gezouten kokend water.
  3. Smelt ondertussen de boter in een grote pan en roer de blokjes peer en de suiker erdoor. Voeg een snufje zout toe en warm goed door.
  4. Giet de penne af maar houd 2 eetlepels van het kookvocht achter.
  5. Meng de penne inclusief de 2 eetlepels kookvocht door de perenblokjes en voeg ook de blokjes gorgonzola, de helft van de peterselie en de helft van de pistachenootjes toe.
  6. Verdeel de pasta over 4 schaaltjes of diepe borden en bestrooi met de overgebleven pistachenootjes en peterselie. Serveer direct.



Dit artikel delen?