Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette
Pasta met broccoli-amandelpesto en courgette
Voor 4 personen
- 300 g broccoli, in kleine stukjes
- 1 courgette, in halve plakken
- 1 eetl olie, om in te bakken
- 320 g penne
- 1 teen knoflook
- 1 flinke hand basilicum, blaadjes grof gescheurd
- 30 g amandelen
- 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt + extra voor erover
- 40 ml extra vierge olijfolie
- ¼ rode peper (of meer naar smaak), zaadjes eruit en in kleine stukjes
- peper en zout
Bereiding
- Kook de broccoli beetgaar in ca. 5 minuten. Spoel af onder koud water. Bak tevens de courgette in een eetlepel olie.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de broccoli en de knoflook in de kom van de staafmixer en voeg het grootste deel van de basilicum, de amandelen, de Parmezaan en de olijfolie toe. Maal er een flinke draai peper en zout boven. Blend tot een smeuïge massa.
- Meng de courgette en de overgebleven basilicum door de afgegoten penne, verdeel de pesto erover en serveer met extra kaas, zwarte peper en chilipeper.