Paprikasalade met tofu
Paprikasalade met tofu
Voor 2 personen
- 1 eetl olijfolie
- 250 g stevige tofu, in reepjes
- 1 kleine winterwortel, in reepjes
- rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 250 g gare sperziebonen of een halve komkommer in reepjes
- 1 eetl pinda’s
- klein handje korianderblaadjes, kleingesneden
Voor de dressing
- 2 theel sesamolie
- 1 eetl sojasaus
- sap van 1/2 limoen
Bereiding
- Meng voor de dressing de sesamolie, de sojasaus en het limoensap goed door elkaar.
- Verhit 1/2 eetl olijfolie in de wok en voeg de reepjes tofu toe zodra de olie op temperatuur is. Raak de reepjes de eerste paar sec niet aan zodat ze kleur kunnen krijgen en schep ze vervolgende iedere 5 sec om. Bak de reepjes bruin en krokant in circa 1 min. Haal de tofu uit de wok met een schuimspaan en schep de reepjes in een vergiet. Laat de wok op het vuur staan.
- Wrijf de wok schoon met een stuk keukenpapier.
- Verhit 1/2 eetl olijfolie in de hete wok en roerbak de reepjes wortel 30 sec. Voeg de paprika toe en roerbak nog eens 30 sec. Schep de boontjes of komkommer, de gewokte tofu, de koriander en de pinda’s erdoor en warm al omscheppend circa 30 sec.
- Schep de wokschotel door de dressing en meng alles voorzichtig door elkaar. Serveer warm of koud.