Paprika-wortelsoep
Paprika-wortelsoep
Voor 2-3 personen
- 1 eetl olijfolie
- 3 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in stukken
- 3 wortels, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 600 ml groentebouillon (vers of van tablet)
- 1 eetl zure room
- 2 eetl fijngesneden bieslook
- zout en peper
- 100 g feta
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak de paprika, wortel en ui ca. 3 minuten.
- Voeg 100 ml van de bouillon toe en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven.
- Pureer het groentemengsel (staafmixer) en druk de groentepuree vervolgens door een zeef.
- Breng het gezeefde mengsel met de rest van de bouillon opnieuw aan de kook.
- Roer de zure room en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verkruimel de feta erboven.