Paksoipakketjes met pikant gehakt
Paksoipakketjes met pikant gehakt
Voor 4 personen
- 1 struik paksoi
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 rood Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
- 1/2 theel trassi
- 1 theel gemalen koriander
- 2 eetl vissaus
- 400 g rundergehakt
- zout en peper
Voor de saus
- 2 eetl sojasaus
- 1 eetl citroensap
- 100 ml groentebouillon
- 2 eetl vissaus
- 3 eetl Thaise basilicum, kleingesneden (+ extra ter garnering)
Bereiding
- Neem de bladeren van de paksoi en snijd de harde nerf eruit.
- Stoom de bladeren 2 minuten in een stoommandje of blancheer ze heel kort.
- Kneed de ui, knoflook, Spaanse peper, trassi, koriander en vissaus door het gehakt.
- Leg op elk paksoiblad een eetlepel van het gehaktmengsel en vouw het blad eromheen tot een rolletje of maak er buideltjes van. Bind de buideltjes eventueel vast met keukengaren.
- Stoom de buideltjes in een stoommandje in 10-15 min tot het gehakt gaar is.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en giet wat saus over de buideltjes. Garneer ze met de basilicum en serveer ze met rijst.