Terug Lees dit artikel

Op de huid gebakken zeebaars met venkelpuree

Op de huid gebakken zeebaars met venkelpuree


Voor 4 personen


Voor de venkelpuree


Bereiding

  1. Kook voor de venkelpuree de venkel samen met de aardappels in ± 10 minuten gaar. Stamp met melk en boter tot een mooie puree en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit, tegen het einde van de kooktijd van de puree, 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de vis erin op de velkant. Bak ca. 4 minuten tot het vel krokant is, keer voorzichtig en bak kort aan de andere kant tot de vis gaar is (de totale gaartijd hangt af van de dikte van de vis).
  3. Roer ondertussen de olijfolie met de olijven, tomaat, kappertjes, lente-ui en bieslook tot een sausje.
  4. Maak met een ring op 4 borden een mooi taartje venkelpuree. Leg de zeebaars erop en schep de saus eromheen. Bestrooi met zeezout en serveer meteen.



Dit artikel delen?