Op de huid gebakken zeebaars met venkelpuree
Op de huid gebakken zeebaars met venkelpuree
Voor 4 personen
- 100 ml olijfolie + extra om de vis in te bakken
- 4 stukjes zeebaarsfilet met vel à 120 g
- 1 eetl zwarte olijven zonder pit, in ringen
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
- 1 eetl kappertjes
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- enkele sprietjes bieslook, fijngeknipt
- zeezout
Voor de venkelpuree
- 3 venkelknollen, harde stukken en loof verwijderd, rest in stukken
- 4 aardappels, geschild en in stukjes
- scheutje melk
- 1 eetl boter of olie
- zout en peper
Bereiding
- Kook voor de venkelpuree de venkel samen met de aardappels in ± 10 minuten gaar. Stamp met melk en boter tot een mooie puree en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit, tegen het einde van de kooktijd van de puree, 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de vis erin op de velkant. Bak ca. 4 minuten tot het vel krokant is, keer voorzichtig en bak kort aan de andere kant tot de vis gaar is (de totale gaartijd hangt af van de dikte van de vis).
- Roer ondertussen de olijfolie met de olijven, tomaat, kappertjes, lente-ui en bieslook tot een sausje.
- Maak met een ring op 4 borden een mooi taartje venkelpuree. Leg de zeebaars erop en schep de saus eromheen. Bestrooi met zeezout en serveer meteen.